PASIEKA ROSPUDA – wysokiej jakości produkty pszczele.
Miód, pyłek pszczeli, pierzga, wosk, propolis. Oferta dla pszczelarzy - Matki Pszczele (Buckfast KB, Primorska, Elgon)

Miód kremowany

 

Prawdziwy miód musi skrystalizować!

Niektóre odmiany miodu po krystalizacji są dość twarde,  co może być kłopotliwe np. podczas wyjmowania ze słoika. Kremowanie rozwiązuję ten problem.

Czym jest kremowanie miodu?

Jest to proces czysto fizyczny, który polega na okresowym mieszaniu krystalizującego miodu w specjalnym, profesjonalnym urządzeniu. Dzięki temu kryształy krystalizacji zostają rozbite, a miód uzyskuję konsystencję kremu, co bardzo ułatwia np. smarowanie na pieczywie.

20180608_095738

 

 

 

 

 

 

Należy podkreślić, że miód kremowany nie traci swoich właściwości. Podczas tego procesu do miodu nie jest nic dodawane, oraz nie jest on rozgrzewany. Można powiedzieć że taki miód  zyskuję, gdyż poza pożądana konsystencją staję się bardziej aromatyczny!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oferta


Buckfast Sklenar Troiseck

Archiwa
Kategorie
Tagi